Η πίεση της κυβέρνησης ήταν και είναι, «να τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ΕΡΤ – Χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Eurogroup γιατί δεν θα συζητάμε αιωνίως αν πρέπει να απελευθερωθούν οι απολύσεις στην Ελλάδα
Στην εισαγωγή της συνέντευξής του στην ΕΡΤ 1, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σημείωσε: «Αναγνωρίζεται από παντού ότι υπάρχει πρόοδος, έμμεσα αναγνωρίζεται ότι έχουμε αργήσει. Και αυτό το τεκμαίρω από το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μείνει εκεί η ελληνική αντιπροσωπεία και μέσα από διαδικασία εντατικών διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων μέχρι την Πέμπτη να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και να ξέρουμε πού συμφωνούμε, πού διαφωνούμε», γι’ αυτό και θεωρεί πιο σημαντικό να παραμείνει στις Βρυξέλλες η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης αντί του να έλθουν εδώ τα κλιμάκια. «Διότι», εξήγησε, «το ότι θα μείνουν εκεί, θα δώσει τη δυνατότητα να δούμε σε θέματα που δεν είναι τεχνικής φύσης αλλά πολιτικής, ποια είναι η θέση των διαφόρων παραγόντων. Δεν μπορούμε για παράδειγμα, να συζητάμε αιωνίως αν πρέπει να απελευθερωθούν οι απολύσεις στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση διαφωνεί, οι κοινωνικοί φορείς στην Ελλάδα διαφωνούν, οι Ευρωπαίοι διαφωνούν, ποιος τελικά το θέλει αυτό;», αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος.
Τελικώς, «στο πλαίσιο που διεξάγεται η διαπραγμάτευση, η σημερινή απόφαση μπορεί να συμβάλει στην ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας με την έννοια να κλείσουμε την περιβόητη, όπως λέγεται, τεχνική συμφωνία όσο γίνεται πιο έγκαιρα, ούτως ώστε να μείνουν δύο προβλήματα: Τι πρωτογενή πλεονάσματα θα έχουμε μετά το 2018 και για πόσο, και τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος», υποστήριξε ακόμη ο Γ. Δραγασάκης, που κατέληξε:
«Και τα δύο αυτά είναι πολιτικά θέματα, αφορούν εμάς και το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μ’ αυτήν την έννοια μπορούμε να πούμε ότι είμαστε εντός του γενικού πλαισίου. Η δική μας πίεση ήταν και είναι, «να τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε». Δεν μπορούμε να συζητάμε αιωνίως ένα θέμα στο οποίο υπάρχουν δύο απόψεις. Πρέπει με ένα τρόπο να λυθούν αυτά τα θέματα. Η δική μας επιθυμία ήταν να υπάρξει ένα πλαίσιο εντατικών διαβουλεύσεων».