Η αυλαία του Σκοπιανού έπεσε χτες το βράδυ στην Ολομέλεια με την ψήφιση του Πρωτοκόλλου για την ένταξης της πλέον … Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Στο Μαξίμου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας γνωρίζοντας ωστόσο ότι το «πολιτικό βάρος» που ανέλαβαν όταν αποφάσισαν να δώσουν λύση σε ένα ακανθώδες ζήτημα πολλών δεκαετιών, θα ήταν μεγάλο.
Τσίπρας και Καμμένος σαν δύο ξένοι
Από την πρώτη στιγμή που ύψωσαν μαζί τα χέρια τους Τσίπρας και Καμμένος το μακρινό πλέον Γενάρη του 2015, μέσα τους και οι δύο γνώριζαν ότι ο πολιτικός γάμος θα είναι βραχύς. Κανείς στην κυβέρνηση δεν περίμενε ότι οι δύο θα έχουν μία ομολογουμένως ήσυχη συνύπαρξη για σχεδόν 4 χρόνια. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσαν οι συνθήκες και ακραίας κρίσης που βίωνε και συνεχίζει και βιώνει η χώρα.
Μετά το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας τον Αύγουστο του 2018 άρχισαν τα πρώτα σύννεφα και στο κυβερνητικό στρατόπεδο έβλεπαν ως τροχοπέδη την συνύπαρξή τους με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
Χαμηλούς τόνους το Μαξίμου
Παρόλο που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απ’ το μεσημέρι που επισημοποιήθηκε το διαζύγιο με την κυβέρνηση έχει επιτεθεί πολλάκις κατά της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να κρατήσουν «χαμηλούς τόνους». Από το βήμα Βουλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ένας «στυγνός εκτελεστής» και βρίσκεται πίσω από την διάλυση της Κ.Ο. του.
Ζητούν απαντήσεις
Παράλληλα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εμφανίζονται σφοδρά ενοχλημένοι με την προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ όπως λένε να «καταλανοποιήσει» την Βόρεια Ελλάδα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ, να διαψεύσει καθαρά και ξάστερα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «ΕΣΤΙΑΣ» ή θα πρέπει να απολογηθεί καθώς όπως τόνισε σε αντίθεση με τους πολίτες της Καταλονίας οι Βορειοελλαδίτες «ούτε αποσχιστικές τάσεις έχουν, ούτε μιλούν άλλη γλώσσα, ούτε έχουν άλλη εθνότητα».