Για τις 24 Σεπτεμβρίου την προγραμματίζουν ΠΑΜΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, για τις 25 Σεπτεμβρίου την προκηρύσσουν Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ελέγχονται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ – Όλο το παρασκήνιο.
Ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ ΠΑΜΕ και πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ προκαλεί η κήρυξη απεργίας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει ο Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
Το ΠΑΜΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ αλλά και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, προκηρύσσουν την απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Ήδη την ημέρα αυτή,κατόπιν απόφασης της ΠΝΟ, δεν θα λύσουν τα πλοία, δεν θα λειτουργήσει στην Αθήνα ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος(ΗΣΑΠ) , κατόπιν απόφασης των εργαζομένων της της ΣΤΑΣΥ, ενώ αναμένονται και άλλες αποφάσεις. Ήδη στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου συμμετέχουν 21 Εργατικά Κέντρα και 15 Ομοσπονδίες.
Η ΓΣΕΕ, με τη συμφωνία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, προκηρύσσει απεργία για την επόμενη ημέρα, 25 Σεπτεμβρίου, μέσω Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, καθώς η ίδια δεν μπορεί, αφού είναι διορισμένη από το Πρωτοδικείο και στα καθήκοντά της περιλαμβάνεται μόνο η διεξαγωγή του Συνεδρίου και λειτουργικά θέματα να προκηρύξει απεργία.Έως τώρα απεργία για τις 25 Σεπτεμβρίου έχουν κηρύξει 25 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.
Το ΠΑΜΕ κατηγορεί ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ότι κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να χτυπήσουν την απεργία, προσφέροντας <<υπηρεσίες>> σε εργοδότες και κυβέρνηση. Κατηγορεί, μάλιστα, προσωπικά τον Δημήτρη Καραγεωργόπουλο για αυτό, ενώ με το ΠΑΜΕ συμπορεύτηκε ο Θ. Βασιλόπουλος από τη συνδικαλιστική κίνηση ΜΕΤΑ στην οποία συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως η Αυγή στηρίζει την απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου και είναι ιδιαίτερα επιθετική απέναντι στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Την ίδια στιγμή, η ΓΣΕΕ και ο οργανωτικός της Γραμματέας Βαγγέλης Μουτάφης καταθέτουν μηνύσεις κατά κορυφαίων συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ, τα οποία καταγγέλουν -όπως τονίζουν- για απειλές κατά της ζωής του συγκεκριμένου στελέχους!
Με αφορμή, πάντως, τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος και της κατεύθυνσης που αυτό μελλοντικά θα έχει, η σύγκρουση στο παρασκήνιο είναι σφοδρότατη, με αναδιαμόρφωση πρώτη φορά μετά από χρόνια συμμαχιών στο εσωτερικί του και με άγνωστο για το εάν θα μδιεξαχθεί το Συνέδριο της ΓΣΕΕ το αμέσως προσεχές διάστημα.