Πέρα από το φορολογικό «ξετίναγμα» όσων θησαύριζαν από τις καντίνες της ντροπής στο Γαϊδουρονήσι, η υπόθεση φαίνεται ότι αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι έρευνες «ακουμπάνε», πλέον, σε όλες τις Αρχές που γνώριζαν και έκλειναν τα μάτια στην καραμπινάτη παρανομία.
Το Γαϊδουρονήσι, όπου βρισκόταν η επιχείρηση με τις 4 καντίνες με τις «μαϊμού» ταμειακές, αποτελεί προστατευόμενο μέρος από τη Natura, κι ως εκ τούτου απαγορεύεται να εγκατασταθεί εκεί το οτιδήποτε, ούτε καν καρέκλα, πόσο μάλλον μια καντίνα- χρυσωρυχείο.
Πώς λειτουργούσε, λοιπόν, ανενόχλητη η επιχείρηση, που φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει άδεια λειτουργίας; Ποιος έκανε τα στραβά μάτια στα καραβάκια με τους τουρίστες που πηγαινοέρχονταν; Υπάρχουν ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της εφορίας για το πρωτοφανές σκάνδαλο; Είχαν κινηθεί διαδικασίες για την αποβολή της επιχείρησης από το Γαϊδουρονήσι κι αν όχι για ποιόν λόγο;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι εμπλέκονται φορολογικά στην υπόθεση, θα περάσουν άσχημο καλοκαίρι και όχι μόνο. Από τις έρευνες, που ξεκίνησαν μόλις πάτησαν το πόδι τους στο νησί οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, προκύπτει ότι οι καντίνες είχαν 8 «μαϊμού» ταμειακές μηχανές, που εξέδιδαν πλαστές αποδείξεις. Πόσες ήταν αυτές; Μέχρι τώρα έχουν μετρηθεί 22.100 και η καταμέτρηση συνεχίζεται!
Λουκέτο και στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου
Την ίδια ώρα οι εξορμήσεις των κλιμακίων της ΑΑΔΕ συνεχίζονται με την ίδια ένταση. «Λουκέτο» 48 ωρών μπήκε στο café του Νομισματικού Μουσείου στην Αθήνα, καθώς δεν είχε εκδώσει 12 αποδείξεις, ενώ σε ένα ακόμα περιστατικό στο Ηράκλειο Κρήτης, ένα κατάστημα νυφικών έκλεισε για 48 ώρες, καθώς δεν είχε κόψει απόδειξη για νυφικό αξίας 2.000 ευρώ. «Λουκέτα» μπήκαν, ακόμα, σε δύο λούνα παρκ σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.