Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις».
Αρκετά από τα άρθρα του νομοσχεδίου ψηφίστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της εισηγητού της ΝΔ Νίκης Κεραμέως, η οποία αν και χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την επείγουσα διαδικασία, ενώ είχε μιλήσει νωρίτερα και για φωτογραφικές διατάξεις τις οποίες το κόμμα της καταψήφισε, απευθύνθηκε στον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου λέγοντας:
«Σας τιμά ότι δεν κάνατε δεκτή καμία υπουργική τροπολογία. Να το πούμε. Είναι μια νίκη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας αυτό και πρέπει να το χαιρετίσουμε. Όπως επίσης, σας τιμά ότι δεχθήκατε πολλές από τις παρατηρήσεις της ΝΔ, αλλά νομίζω και των άλλων κομμάτων».
«Ήταν μια γόνιμη συνεδρίαση», είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «η πολιτική κουλτούρα στον τόπο μας δεν μπορεί να αλλάξει από την μία ημέρα στην άλλη και η συζήτηση παρά τις εντάσεις που είχε δείχνει, δειλά μεν αλλά σαφή σημάδια, μιας αρχής συναινετικής κουλτούρας, τουλάχιστον στα θέματα της Παιδείας. Και αυτό είναι κατάκτηση όλων διότι υπήρξε διάλογος».
Πως ψηφίσθηκε το άρθρο 29
Το άρθρο 29 του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» αναφορικά με τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό λόγω φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας, σύμφωνα με τις λοιπές οριζόμενες προϋποθέσεις, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Στην ψηφοφορία του άρθρου 29 ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ ψήφισαν «υπέρ». «Κατά» δήλωσε η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων.
Στην ψηφοφορία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκπροσωπήθηκαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Παπαχριστόπουλο και απουσίασε ο εισηγητής Κωνσταντίνος Κατσίκης.