Ποινή φυλάκισης 16 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 34χρονο, εκ των συλληφθέντων για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, το περασμένο Σάββατο, στο «Αλεξάνδρειο».
Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, κατοχή φωτοβολίδων και παράβαση του νόμου περί αθλητισμού. Το κατηγορητήριο του απέδιδε ότι την ώρα που βρισκόταν στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου, εκτόξευσε, με συσκευή τύπου «στυλό», φωτοβολίδα σε ευθεία βολή. Η ενέργειά του υπέπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών που τον συνέλαβαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε η παραπάνω συσκευή, όπως επίσης 11 φωτοβολίδες-κάψουλες.
O ίδιος, απολογούμενος, ζήτησε την επιείκεια των δικαστών, ενώ μετά την ετυμηγορία τους άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.
Στο περιθώριο του τελικού, οι Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη έξι ακόμη οπαδών. Τέσσερις εξ αυτών για κατοχή ναρκωτικών, ένας για κατοχή βεγγαλικού, ενώ ο τελευταίος -ένας 45χρονος- για επεισόδιο που προκάλεσε ως επιβάτης λεωφορείου, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, επιτέθηκε στον οδηγό του οχήματος και έστρεψε απότομα το τιμόνι προς την πλευρά αστυνομικού δικυκλιστή, με συνέπεια να προκληθούν ζημιές στο υπηρεσιακό δίκυκλο.
Ο 45χρονος παραπέμφθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησε και πήρε την προβλεπόμενη αναβολή και θα δικαστεί τις επόμενες μέρες, ενώ ήρθη η κράτησή του. Ελεύθεροι αφέθηκαν -εξάλλου- όσοι κατηγορούνται για τα ναρκωτικά, η υπόθεση των οποίων θα εξεταστεί σε δικάσιμο που ορίστηκε ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση του κατηγορούμενου για το βεγγαλικό.
Για τα επεισόδια που «σημάδεψαν» τον τελικό διεξάγονται δύο προκαταρκτικές έρευνες, ύστερα από παραγγελία που έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας. Η πρώτη αφορά τον εντοπισμό των δραστών που «πρωταγωνίστησαν» στα επεισόδια, τα οποία εκτυλίχθηκαν στις κερκίδες του «Αλεξάνδρειου», και παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ η δεύτερη συνδέεται με πιθανές ευθύνες αστυνομικών, αναφορικά με τον έλεγχο των οπαδών που «πέρασαν» στις αθλητικές εγκαταστάσεις φωτοβολίδες και συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων. Οι έρευνες διεξάγονται αντίστοιχα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και τις Εσωτερικές Υποθέσεις Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.