Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια της κόντρας Β.Μειμαράκη με τον Κυρ.Μητσοτάκη (Καραμανλικών και Μητσοτακικών δηλαδή). Μη ξεχνάμε ότι τον Νοέμβριο του 2015 όπου ο Ευάγγελος Μειμαράκης αναγκαστηκε να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση με «πολλά γαλλικά» σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο αλλά και δημόσια λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Εγώ δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα», αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για εκείνους που αδημονούσαν να την αρπάξουν.
Οι ιδεολογικές τους διαφωνίες ακόμα κι αν βρίσκονται στο ίδιο κόμμα πολλές. Από την στρατηγική που ακολουθεί η αντιπολίτευση, σε θέματα όπως απολύσεις στο δημόσιο, περικοπές συντάξεων αλλά και κυρίως στα εθνικά θέματα όπου θα μπορούσε τουλάχιστον να συμπλεύσει σε μια κοινή γραμμή με τη Κυβέρνηση ειδικά σε αυτή την εποχή όπου βρίσκονται σε έξαρση έχουν προκαλέσει στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή (ο οποίος αν και δεν φαίνεται στο προσκήνιο κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο με στελέχη προσκείμενα σε αυτόν) έντονη δυσφορία.
Εχθες δε ο κ. Μητσοτάκης άφησε εμμέσως αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως «ναι μεν είχε το θάρρος να πει την αλήθεια στον λαό, έστω και με καθυστέρηση». Κάτι που ερμηνεύτηκε ως μια ακόμη επίθεση από τον πρόεδρο της ΝΔ στο πρόσωπο του.
Ακόμα και στο θέμα του Κυπριακού όπου ο νυν υπ. Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς έχει διατυπώσει σκληρές εθνικές θέσεις, ο κ. Μητσοτάκης αρκείται στο να δηλώσει: «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται». Aπέναντι σε αυτή τη γραμμή, τοποθετούνται στελέχη καραμανλικών επιρροών, αν και ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός κρατά χαμηλούς τόνους.
Ο κ.Μειμαράκης βλέποντας την κρίση που περνάει η Ελλάδα σε εθνικά θέματα και τις απειλές που εκτοξεύονται από την Άγκυρα για τη χωρά μας γνωρίζει ότι σε
μια ενδεχόμενη κρίσιμη στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής διαθέτει τα εχέγγυα και θα μπορούσε να αποτελέσει τον συνεκτικό κρίκο και τον ενωτικό παράγοντα για να ξεπεραστεί η κρίση.
Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή όπου ο κ. Μειμαράκης διάλεξε να λύσει τη σιωπή του σήμερα: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία-τέσσερα βασικά πράγματα με τη Κυβέρνηση!! Εγώ ήμουν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Ήμουν και το 2015, είμαι και τώρα και αυτή είναι η κουλτούρα του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι τζάμπα μαγκιά αυτά!» προκαλώντας αντιδράσεις στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας.
Για τη τουρκική προκλητικότητα ο κ.Μητσοτάκης εκτός από το να επικρίνει την Κυβέρνηση για τον τρόπο αντίδρασης της δεν έχει προς το παρόν απαντήσει ούτε στις φραστικές προκλήσεις των Τούρκων έτσι ώστε να φανεί ότι υπάρχει τουλάχιστον εθνική ενότητα. «Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ», αρκέστηκε να πει ο Γ.Κουμουτσάκος πετώντας το μπαλάκι για ακόμα μια φορά στον υπ. Εξωτερικών.
Επίσης, για πολιτικό ατόπημα και γκάφα ολκής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όταν η ηγεσία της Ν.Δ. αποφάσισε να ψηφίσει «παρών» στη Βουλή αναφορικά με τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους!
Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε συνεργάτες του, φέρεται να χαρακτήρισε «μέγα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη» την απόφαση για το «παρών», αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά του για την προαναφερόμενη κομματική απόφαση και τη στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αρχικά αποφάσισε να υπερψηφίσει τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έλαβε 196 «ναι».
Όμως, στη συνέχεια άλλαξε στάση και δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, όταν έμαθε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε διαφωνεί…
Ο πόλεμος λοιπόν Καραμανλικών- Μητσοτακικών μαίνεται… το κλίμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται είναι τεταμένο… και ίσως ο Ευάγγελος Μειμαράκης να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με την αριστερή σημερινή Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν καίρια εθνικής ασφάλειας θέματα. Είναι γνωστό επίσης το πόσο ελπίζουν οι «πυρήνες υποστηρικτών» του κ. Κ.Καραμανλή και το πόσο περιμένουν εναγωνίως την επιστροφή του…