Yπογραφές μέσα στα επόμενα 24ωρα επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο, ποντάροντας στο ότι οι διαφορές και οι διαφωνίες θα ξεπεραστούν ως επί το πλείστον από τα τεχνικά κλιμάκια.
Η πρώτη ημέρα ανέδειξε πάντως τη δυσκολία της κυβέρνησης να αποδεχθεί τη μεταφορά κάποιων ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Ως εκ τούτου θα παζαρέψει την εξαίρεση κάποιων εξ αυτών από τη σχετική λίστα, όπως επίσης τη δημιουργία ενός μηχανισμού μέσω του οποίου το Κράτος θα μπορεί να επηρεάζει τη γενικότερη πολιτική των ΔΕΚΟ. Όπως σημείωσε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή μετά από την πρώτη συνάντηση με τους Θεσμούς, αν και υπάρχουν 2-3 σημεία που υπάρχουν διαφωνίες για τη λειτουργία του Υπερταμείου, αυτές δεν πρόκειται να αποτελέσουν εμπόδιο για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας.
Η σημερινή μέρα ξεκινά με το γράψε σβήσε των τεχνικών κλιμακίων επί των παρατηρήσεων της ελληνικής πλευράς στα 4 κείμενα των Θεσμών (τα 2 βασικά μνημόνια + τα 2 τεχνικά μνημόνια που τα συνοδεύουν) και όπου δεν μπορέσουν να συγκεράσουν τις διαφορές, θα αναλάβουν οι υπουργοί με τους επικεφαλής.
Εντωμεταξύ, άγνοια δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών για τα υπονοούμενα Τόμσεν περί νέων μέτρων, επισημαίνοντας ότι το μνημόνιο του ΔΝΤ δεν έχει διαφορές από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, την ώρα που πηγές των Θεσμών άφηναν να εννοηθεί πως αν τελικώς επικρατήσει η άποψη των Ευρωπαίων για διατήρηση των υψηλών πλεονασμάτων μέχρι το 2023 τουλάχιστον, το Ταμείο θα ζητήσει προκαταβολικά και την εξειδίκευση των μέτρων που θα το διασφαλίζουν για τα επόμενα πολλά χρόνια, πέραν και από το 2020!