Απάντηση σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ανακρίβειες στις δηλώσεις πόθεν έσχες παρελθόντων ετών, δίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μέσω ανακοίνωσής του.
Όπως αναφέρει, «με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με τίτλο ”Η σκανδαλώδης περίπτωση Γιάννη Στουρνάρα”, «ουδεμία ανακρίβεια υπάρχει στις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης είτε των ετών 2012, 2013, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, είτε μεταγενέστερα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αλλαγές στο εμβαδόν της εξοχικής κατοικίας της οικογένειάς μου στη Σύρο οφείλονται στην υπαγωγή της στις διαταξεις του Ν. 4178/2013 περί αλλαγής χρήσης βοηθητικών χώρων σε κύριους χώρους».
Και προσθέτει ότι «η αλλαγή χρήσης δηλώθηκε πάραυτα και ουδεμία ανακρίβεια υπάρχει. Αυτά είναι άλλωστε γεγονότα γνωστά εδώ και πολλά χρόνια στις αρμόδιες αρχές, τόσο από τις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης όσο και από τις φορολογικές μου δηλώσεις».
Επίσης, σημειώνει πως είναι «γνωστά και στους συντάκτες του δημοσιεύματος αυτού, οι οποίοι επί χρόνια τώρα ασχολούνται μαζί μου, γνωρίζοντας καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλο ότι σπάνια πολίτης αυτής της χώρας έχει υποστεί τόσους ελέγχους όσους εγώ και η οικογένειά μου. Παρά ταύτα, προέβησαν στο συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα, ένα ακόμα στην αλυσίδα παρόμοιων αθλιοτήτων. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατη η καταδίκη σε φυλάκιση με αναστολή του εκδότη αυτής της εφημερίδας για άλλη συκοφαντία που στρεφόταν κατά της συζύγου μου».
Στη συνέχεια, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε: «Επί της ουσίας τώρα. Είναι γνωστό ότι η εφημερίδα αυτή ασχολείται διαρκώς και με εμμονικό τρόπο με την οικογένειά μου και εμένα. Δεν είναι τυχαίο ότι εκδόθηκε λίγες εβδομάδες μετά τη λήψη μέτρων διαφάνειας και εταιρικής διακυβέρνησης από την Τράπεζα της Ελλάδος για συγκεκριμένη μη συστημική τράπεζα, τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι συντελεστές της εφημερίδας αυτής, οι άμεσοι, αλλά κυρίως οι έμμεσοι, προβαίνουν από τότε σε διαρκείς επιθέσεις εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Τους διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω, όπως πρέπει ήδη να το έχουν αντιληφθεί, να εργάζομαι άοκνα και σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική
Τράπεζα και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, διαφανές τραπεζικό σύστημα, που υπακούει σε ευρωπαϊκούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης».