Μεγάλες… στιγμές ζει η Μυτιλήνη, καταστάσεις που πριν από λίγα μόλις χρόνια θα είχαν θέση μόνο σε κάποιο μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας.
Οι συμπλοκές ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους στο κέντρο παραμονής αλλοδαπών της Μόριας στη Λέσβο οδήγησαν στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό.
Η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών διαψεύδεται απο τις Αρχές.
Οδήγησε όμως στην άτακτη φυγή Κούρδων.
Ήδη, περίπου 120 από αυτούς, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευόμενοι προς την πόλη.
Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη.
Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, επειδή έτσι τους αρέσει, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για την… περίφημη «ενδοχώρα» που δεν είναι άλλη από την Αττική κυρίως.
Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.
Την ίδια ώρα FROTNEX και Λιμενικό συνεχίζουν τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στις ελληνικές ακτές εντείνοντας το αδιέξοδο στα νησιά.
Μόλις στις 24 του μηνός σκάφος της FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε αποστολή στο πλαίσιο της επιχείρησης »ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018» η οποία συνίσταται στη μεταφορά αλλοδαπών από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια, μετέφερε στη Λέσβο 44 παράνομους μετανάστες.
Το σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου, λέμβο με άγνωστο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων η οποία είχε εισέλθει παράνομα στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα (ΕΧΥ).
Αντί να απαγορευθεί η συνέχιση του πλου προς τη Λέσβο το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην περισυλλογή, παρά το γεγονός ότι οι αλλοδαποί αιτήθηκαν ρυμούλκηση, και μεταφορά των ανωτέρω, στο λιμένα Μυτιλήνης.
Μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες οι αλλοδαποί θα παραμείνουν προσωρινά σε ΚΕΠΑ της νήσου πριν μεταφερθούν στην Αττική για εγκατάσταση.